25. října 2015

Life in Stafford


Jak se žije ve Staffordu? Kde tohle malebné městočko nalezneš? To vše a mnohem více se dozvíš v novém článku z anglického Staffordu.




Instantní Kluci se na nějakou dobu rozdělili, aby poznali nové kraje, pomocí Instaxu vám přiblížili, jak se tady žije a co se ve Staffordu a okolí dá všechno zažít a vidět. Jakou výbavu máme s sebou? Instax Hello Kitty v zastoupení třídy ,,mini" - filmy do Kitty máme klasické bílé rámečky a pár speciálních barevných rámečků jako například Rainbow, Shiny Star nebo Comic. Zástupce Wide Instax v kufru máme Wide 210. Zatím v ČR jsou k dostání pouze filmy do Wide s bílým rámečkem, které tu taky máme. Uvidíme, třebe se v budoucnu dočkáme pár novinek filmů Wide. 








V Anglii jsme od začátku října. Z Prahy jsme letěli do Manchesteru a potom jsme jeli asi hodinu a půl autem ke známým domů, kde také bydlíme. Stafford se nachází nedaleko Birminghamu. Je to zhruba 50tisícové město plné supermarketů, klasických anglických pubů a nebo sladkých kaváren vhodných pro tzv. čaje o páté,... . Běham pár dnů jsme zde narazili i na McDonalds, KFC, Pizza Hut, ale také nám velice blízký ,,Polský Sklep" (potraviny s polským zbožím), kde bez problému seženete paštiku, pivo (podobné pravému českému) a třeba čerstvou celozrnou housku (tady vcelky nadlidský úkol). Věřte nebo ne, ale i takovýto krámek vám zpříjemní den. Nedaleko centra naleznete také věznici, jak moc je zaplněná jsme zatím nemuseli poznat :D... . Hlavní atrakcí města je nejstarší dřevěná budova ve městě, kde nyní naleznete muzeum. Kam určitě musíš jít ve Staffordu? Stará zřícenina hradu, která se majestátně tyčí nad městem. Není to zase taková bomba, některé zříceniny u nás v ČR jsou mnohdy i hezčí ale pro milovníky historie a nebo nás milovníky fotografy je to místo s duší a smyslem pro foto-nápady. 










Během celého pobytu vzniká kniha, do které vlepujeme fotky z Instaxu a popisujeme naše žití ve Staffordu. Nezapomeň, Instax je hravý a ve fantazii se meze nekladou.... 

       Be Instax, Be Happy!



Děkujeme Homobot.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat