15. března 2015

FujiFilm Instax Mini 25 (White)


Dnes bych Vám rád představil malý Instax mini 25 od firmy FujiFilm. Jedná se o instantní fotoaparát - fotky ihned v ruce, do několika sekund vyvolány.
Instax padne do každé ruky díky jednoduchému tvaru, a proto je s ním každé focení  zábava. Je skladný a pro jeho přepravu stačí i malá kabelka či taška. Fotky, které vyvolá ihned, vyjíždějí z boku Instaxu, jsou velké asi jako platební karta a vejdou se s přehledem do peněženky. Z jedné kazety získáte 10 snímků. Pro obsluhu slouží tři tlačítka a dvě spouště, z čehož jedna je umístěna na čelní straně. Přední spoušť slouží společně se zrcátkem na objektivu pro focení selfie fotek. Na fotoaparátu lze nastavit světelnost (L - světlé, D - tmavé prostředí), trvalé použití blesku a dálší funkcí - krajina. V balení se navíc nachází řemínek na ruku a malá přídavná čočka na macro focení. Fotoaparát pohání dvě baterie CR2, které jsou menší a lehčí než klasické tužkové baterie a navíc mají i větší výdrž - cca 300 fotek. Výměna kazety s filmky je stejně jednoduchá jako focení samo.





Výhody
  • velikost fotoaparátu
  • snadná obsluha
  • zrcátko na objektivu
  • barevné varianty těla


Nevýhody:
  • malé kukátko
  • chybí závit na stativ
  • není možná samospoušť
  • nelze vypnout blesk




Závěrečné hodnocení:

Miky: Mini Instax je skvělým parťákem pro každodenní používání. Jeho snadná obsluha bude vyhovovat všem. Výsledek je vidět pár sekund po vyfocení. Tělo je plastové, přesto zpracování fotoaparátu není nijak laciné. Skvěle se hodí pro nenáročné a méně zkušené ,,fotografy". Focení s ním jsem si zamiloval.

Tomi: Měl jsem tu možnost vyzkoušet Instax Mini v různých podmínkách, jak v rozdílném počasí, tak i v různém prostředí. Díky jeho jednoduchému ovládání jsem byl s výsledkem vždy spokojený. Každý, kdo viděl fotku vyvolanou tímto Instaxem, byl mile překvapen, zaskočila ho jak rychlost zachyceného momentu, tak i kvalita fotek. Vždy, když jsem vzal Instax Mini 25 mezi přátele, vyvolával velký obdiv a zájem. Vřele doporučuji mladším a méně náročným uživatelům.

Děkujeme HOMOBOT.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat