15. března 2015

FujiFilm Instax Mini 8 (Yellow)


Další Instax, který jsme vyzkoušeli, opět spadá do série ,,Mini". Instax Mini 8 od FujiFilmu je velice oblíbeným instantním fotoaparátem. Oblíbený je hlavně u něžného pohlaví, možná právě díky barevným variacím, které nabízí. Velkou výhodou je lehké ovládání a dostupnost fotoaparátu na trhu.




S ,,osmičkou" jsme vyfotili několik balíčků filmů, fotka většinou dopadla podle očekávání. Snadno se ovládá, příjemně padne do ruky a během chvilky máte hotový výsledek v ruce. Příjemně na nás také zapůsobila žlutá barva Instaxu, která vzbuzovala největší zájem právě u kamarádek. Jak je již známo, velikost fotek odpovídá velikosti kreditní karty a výsledek je vidět za pár sekund. Fotoaparát je poháněn dvěma klasickými tužkovými bateriemi, které jsou dostupné všude. Baterky bez problému vydržey po celou dobu našeho focení a prozatím nebyl žádný důvod výměny. Fotoaparát je vybaven automatickým bleskem, ostřením od 0.6 m až nekonečno, není proto problém s tímto Instaxem vyfotit jak portrét, tak i krajinu.


Funkce:
Otočný ovladač nastavení jasu:
Instax mini 8 automaticky určuje nejlepší hodnotu jasu pro pořízení snímku a příslušnou kontrolkou Vás informuje o vhodném nastavení. Otočte ovladač nastavení jasu do polohy označené kontrolkou a foťte.

Domeček: fotografování v místnosti nebo v noci
Mráček: fotografování ve snížených světelných podmínkách
Sluníčko (polojasno): fotografování v proměnlivém počasí
Sluníčko: fotografování v jasném slunečném počasí
Hi-Key: fotografie bude výrazně jasnější - prosvícenější



















stačí pouze tři kroky a během okamžiku máte ve své ruce vybarvenou fotografii.....
  1. tlačítkem vedle objektivu vysunete objektiv a tím fotoaparát spustíte
  2. fotoaparát vám automaticky vybere nejlepší funkci pro fotografování, stačí pouze otočit ovladač do polohy označené kontrolkou
  3. poté stačí vybrat váš cíl a stisknutím spouště pořídit Vaší instantní fotku, kterou budete mít do pár vteřin v jasných barvách v ruce

V balení kromě Instaxu Mini 8 naleznete také: poutko v barvě fotoaparátu, 2ks AA baterií, návod a makro předsádku.


Výhody:
  • jednoduché ovládání, plná automatizace
  • dvě tužkové baterie (malá váha foťáčku)
  • poutko
  • Hi-Key mode

Nevýhody:
  • chybí závit na stativ
  • nelze vypnout blesk















Závěrečné hodnocení:

Tomi: Instax Mini 8, další zajímavý kousek od FujiFilmu. Podle mého názoru cena odpovídá kvalitě. Jednoduchý Instax, který dokážou ovládat i děti. Fotoaparát je ve všem automatický, žádné zbytečné nastavování není třeba, fotoaparát si vždy nastaví to, co uzná za vhodné.

Miky: Další z řady MINI, který je opět jedním slovem SUPER. Instax MINI 8 je ideální volbou pro ty, co chtějí ještě více zaujmout své okolí a ohromit nejen fotografiemi, ale i barevným sladěním s oblečením. Jedná se tedy o skvělý doplněk na party. 




Děkujeme HOMOBOT.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat