15. března 2015

FujiFilm Instax Share SP-1


FujiFilm představil další vychytávku v podobě tiskárny na Instantní filmy. Není nic lehčího, než vyfotit fotografii například chytrým telefonem, tabletem či digitální zrcadlovkou a nechat si ji do pár minut vyvolat přímo v tiskárně. Úpravu fotek zrealizuje ve vašem chytrém zařízení aplikace Instax SHARE a za několik vteřin máte v ruce výslednou fotografii.


Jak na to:
  1. Do chytrého telefonu nebo tabletu stáhnete z App Store nebo Google Play aplikaci ,,Instax SHARE", která je zdarma.
  2. Pomocí Wi-Fi, kterou tiskárna má, propojíte tiskárnu s Vaším zařízením.
  3. Snímek můžete vytvořit přímo přes aplikaci nebo si ho vybrat z galerie fotoaparátu.
  4. Vybranou fotografii můžete dále editovat. Na výběr máte pod tlačítkem TEMPLATE různé kategorie, které můžete k fotce přidat. Na fotku můžete připsat kratší text, který můžete dokonce barevně podbarvit. Podle ročního období můžete také vytisknout fotku s šablonou Halloween (která se právě nám naskytla), dále zde naleznete párty šablonu a nebo šablony k narozeninám. Druhým výběrem v editaci je EDIT THE PICTURE, tzn. otočení snímku o 90 stupňů doprava nebo doleva. Další možností je přiblížit fotografii. Poslední možností v editoru je tlačítko FILTERS, zde po rozkliknutí naleznete 3 možnosti - Intelligence Filter, Black and White a Sepia.
  5. Posledním krokem už je jen tlačítko CONNECT a PRINT. Tiskárna se pomocí Wi-Fi propojí s Vaším telefonem nebo tabletem a do několika sekund vytiskne snímek o velikosti kreditní karty.






































Tiskárna dále nabízí tlačítko REPRINT, které umožní vytisknout poslední fotografii znovu. Aplikace je propojená s Facebookem a Instagramem, kam můžete svoje fotky ihned sdílet. Instax SHARE je poháněn dvěma lithiovými bateriemi CR2, je však možné jej napájet přímo ze zásuvky pomocí adaptéru (není součástí balení). Tiskárna je tedy bezdrátová, díky svoji vlastní Wi-Fi je mobilní, a proto není problém ji využít kdekoli Vás jen napadne. Není nijak velká a tudíž ji můžete mít neustále s sebou a ohromovat své okolí krásou instantních fotografií.

Výhody:
  • bezdrátová  - zdroj baterie
  • vlastní Wi-Fi
  • na přední straně tiskárny je vidět počet snímků a také stav baterií, vše je podsvícené
  • editor (vložení textu, data, filtrů,..)
Nevýhody:
  • "utopené" tlačítko POWER
  • vetší odběr energie (kvůli Wi-Fi, která se ale po delší nečinnosti sama odhlásí)

Hodnocení:
Tomi: O tiskárně Instax SHARE jsem věděl od doby, co vyšla na trh. Věděl jsem, že ji budu chtít jednou vyzkoušet a otestovat, netušil jsem však, že to bude tak brzy. Za tuto možnost jsem moc rád. Tiskárna si našla jak obdivovatele, tak i odpůrce, ostatně tak je tomu u veškerého zboží. Já se řadím mezi obdivovatele, baví mě editor a možnost dostat na instantní fotku např. fotku, kterou vyfotím zrdcadlovkou a trochu si ji v počítači upravím. Nemusím zdlouhavě čekat na vyvolání někde v kamenném obchodě. A navíc - Instax je prostě cool a já každou novinku podporuji!


Miky: Hned od začátku jsem byl spíše zdrženlivější a moc se mi s touto tiskárnou kamarádit nechtělo. Je to prostě něco úplně odlišného než focení s instantními fotoaparáty. Připravíte se o tu jedinečnost, ale na druhou stranu máte v ruce nástroj, který posouvá instantní fotografii do vyšších pater a ukazuje, co vše zvládne fotomateriál od FujiFilmu. Instax SHARE SP-1 může naplno ukázat, jaká je vaše představivost. Pokud i ty přemýšlíš o vánočním dárku,  bude tím nejlepším  právě tiskárna Instax SHARE SP-1.



Děkujeme HOMOBOT.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat