15. března 2015

FujiFilm Instax Mini 90


Malý a přesto technicky propracovaný instantní fotoaparát - fotky ihned v ruce, do několika sekund vyvolány. V současné době je to maximum, které můžete v řadě MINI pořídit.
V první řadě na Vás udělá dojem jeho „RETRO“ vzhled, který věrohodně napodobuje  kov a kůži.  Na rozdíl od jiných modelů v řadě MINI je 90ka určena spíše pro zkušenější  fotografy. Na  Instaxu se dá nastavit mnoho funkcí pro expozice, které volíme pomocí tlačítka MODE (oslava, děti, krajina, dvojitá expozice, nekonečno), dále se zde dá nastavit výkonný blesk (trvalé zapnutí, červené oči,  vypnutí), samospoušť, režim jasu (L - světlé, L+  - světlejší, D - tmavé) a nakonec režim macro. Všechny volby se zobrazují na displeji, který je rozdělen na dvě okénka. Druhé, podstatně menší, zobrazuje stav počtu snímků.  K zapnutí „devadesátky“  slouží páčka z čelní strany, je však nutné jí přidržet. Jako všechny MINI, tak i 90ka má dvě spouště. Přední spoušť lze použít jako zrcátko pro dnes čím dál oblíbenější selfie fotky. Foťák pohání dobíjecí akumulátor a jeho stav můžete sledovat na displeji. Fotky, které vyvolá ihned, vyjíždějí z boku Instaxu, jsou velké asi jako platební karta a vejdou se s přehledem do peněženky. Z jedné kazety získáme 10 snímků. V balení spolu s Instaxem MINI 90 se nachází ramenní popruh, akumulátor a nabíječka.




 Výhody:
  •  Samospoušť
  •  Stativový závit
  •  Velká množství funkcí
  •  Otočný ovladač na přepínání režimů
  •  Možnost vypnutí blesku

 Nevýhody:
  • Uchycení ramenního popruhu
  • Umístění spouštěcí páčky
  • Nepodsvícený displej





Možnosti režimů - MODE
  • Oslava - umožňuje zachycení pozadí i fotografovaného objektu v adekvátním světle.
  • Děti - tento režim využijete při focení ve zhoršených světelných podmínkách (šero, zatažená obloha...) a pohybujících se objektů (děti, zvířata...).
  • Krajina - nejlepší režim na focení na větší vzdálenost (3 m až nekonečno).
  •  Dvojitá expozice - tento režim umožňuje dostat na jednu fotografii dva záběry. Nejdříve vyfotíme výraznější část fotografie a poté její pozadí.
  • Nekonečno - pří focení zůstává závěrka otevřena (nejdéle na 10 vteřin) po celou dobu, kdy držíte stisknutou spoušť. Můžete tak pořídit atraktivní noční snímek či zachytit světelné linie.


Závěrečné hodnocení

Miky: Jste nároční a hledáte skladný Instax, který uspokojí vaše nároky? Tak právě MINI 90 je ten pravý pro Vás. I já jsem jeden z těch, co chtějí za své peníze tou nejlepší výbavu, ale i přesto to neznamená, že je to ta nejlepší volba. Luxusní vzhled jen umocňuje tu exkluzivitu instantního focení.  Když jsem s ním chodil mezi lidmi, byl jsem často dotazován, co to mám za pěkný kompaktní fotoaparát? Finále je asi takové, pokud jste hračičkové a máte rádi instantní focení, pořiďte si Instax MINI 90.

Tomi: Focení s Instaxem mě bavilo hned od začátku, začínal jsem s MINI 25 a byl jsem nadšený. Člověk moc nevěděl, co od toho čekat, postupem času jsem ale chtěl, poznávat víc. Myslím, že Instax mini 90 je přesně to, co jsem chtěl vyzkoušet. Zajímalo mě, jak se dají na Instaxu nastavovat různé mody, které dokáží dokreslit skvělou atmosféru fotky. Velkou výhodou je pro mě vypnutí blesku, mám rád pravé světlo, ne to vytvořené bleskem nebo světlem žárovky. Dále mě baví originální vzhled, ten jistě na první dojem zaujme všechny. Jsem rád, že se mi 90ka dostala pod ruku, je to ,,hračka", která mě baví...






Děkujeme HOMOBOT.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat