15. března 2015

FujiFilm Instax Wide 300


Dlouho očekávaný Instax Wide 300 je tady. FujiFilm ke konci roku 2014 odhalil, jak bude nový Wide vypadat, ale k prodejcům se do České republiky dostal až na začátku roku 2015. Byli jsme mezi prvními, kteří mohli tento nový instantní fotoaparát otestovat.

Instax Wide 300, nástupce Wide 210. Tyto dva Instaxy jsme mezi sebou srovnali a jak to dopadlo?




Wide 300, na první pohled retro vzhled, na který jsme zvyklí z Instax Mini 90 classic. Velikost tohoto Instaxu je obdobná jako u dvestědesítky. Velikost fotky odpovídá velikosti dvou kreditních karet 86 x 108mm. Do Widu je tedy možné používat pouze film s označením WIDE.  Větší novinkou je automaticky zatahovací objektiv 95mm f/14 s nastavením ohniskové vzdálenosti dvou rozsahů 0,9 - 3,0 m a 3,0 m - nekonečno. Objektiv má dvě polohy, pouhým otočením objektivu nastavíte vzdálenost, kterou si zvolíte. Dále zde nalezneme vestavěný blesk s automatickým nastavením. Další funkcí, kterou Wide 300 disponuje, je například nastavení světelnosti pomocí tlačítka L - light nebo D - dark. Light vám fotku velmi prosvětlí a Dark naopak ztmaví. ,,Třístovka" také nabízí LCD displej, na kterém vidíte nastavenou funkci, zapnutý nebo vypnutý blesk a zbývající počet snímků v kazetě.


U displeje bychom uvítali podsvícení, tak snad příště. Fotoaparát je poháněn čtyřmi tužkovými AA bateriemi, které dostatečně stačí na standardní používání fotoaparátu. Co je rozhodně důležité zmínit, je stativový závit, který nám často u Instaxů chybí. Součástí balení je také optická close-up čočka, na které naleznete i zrcátko - pomocník při pořizování selfie fotek. Ramenní popruh je naštěstí nový, příjemný. Ten, který dostanete k Widu 210, je pro delší nošení fotoaparátu na krku opravdu nevyhovující. 



Funkce Instax Wide 300
  • L - light - světlejší fotografie
  • D - dark - tmavší fotografie
  • Blesk On/Off 




Wide 210 nabízí stejné funkce, pouze tu chybí stativový závit. Ostatní hodnocení na Instax Wide 210 najdete tady.

Obsah balení: Fotoaparát Instax Wide 300, ramenní popruh, 4ks baterií AA, návod a optická close-up čočka.


Závěrečné hodnocení 

Tomi: Těšil jsem se na nové funkce a celkově na to, že se Wide 300 razantně změní a bude to bomba. Moje přání se nevyplnilo, bohužel. Takže pro mě je to docela zklamání. Základní funkce, které nabízí, splňuje na 100%. Kladně hodnotím závit na stativ, který jsem při testování často využil. 

  

Miky: Wide 210 je jeden z mých oblíbených Instaxů, takže jsem byl pochopitelně netrpělivý, zda bude jeho nástupce lepší. Moje očekávání se částečně naplnilo. Wide 300 nemá pro mě tak očekávané módy, ale i tak super. Velké, pro mě dost podstatné plus, je stativový závit. Nový Wide je pro mne nyní jasnou volbou na focení.















Děkujeme HOMOBOT.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat