15. března 2015

První zkušenost s INSTAXEM

        Už po rozbalení krabičky, vytažení Instaxu, vložení baterií a zapnutí jsem věděla, že týhle senzační věci totálně propadnu. A tak se i stalo! Pokud Vás baví focení digitálem, pak z tohohle budete naprosto unešený. Zažívám s ním opravdové retro. Prostě jedno velký WAU!


Pořídila jsem si tuhle skvělou věc nedávno, cca 3 týdny zpět, tudíž jsem ve světě polaroidů skutečně nováček. Konkrétně jsem šáhla po Instax Mini 8 od Fujifilmu. Původně, jsem se rozhodovala mezi 8čkou a 90kou, ale z důvodu peněz pro mě vyhrála 8 a vůbec nelituji. Ovládání je easy, takže i já úplný laik, nemám vůbec žádný problém. Téměř vše si foťák nastaví sám. Je malý a lehký, tudíž může být společníkem na cestách za dobrodružstvím. Má zabudovaný blesk, takže je vhodný i na focení večírků. Ne že by byl nerozbitný, ale je z umělé hmoty, takže něco vydrží. Zkrátka a dobře má samé plus a já si ho nemůžu vynachválit. Je to můj nový mazlík, kterého nedám z ruky. Každá fotka je jedinečná a to mě na tom fascinuje nejvíc.


      Má první fotka byla ovšem docela komická. Jelikož to měla být první fotka (žádná jiná další fotka už první nikdy nebude), chtěla jsem, aby byla prostě boží. Tak strašně moc jsem chtěla, aby byla ze všech nejlepší, že se opak stal pravdou. Venku azuro, všude kolem bílo, zkrátka jasná fotka venku ve sněhu. Vzala jsem si tu nejbarevnější čepici co mám a vyrazila jsem na zahradu. Instax nastavila na sluníčko, řápla sebou do sněhu, natáhla ruku a stiskla spoušť. Ten pocit, když vám fotka vyjíždí přímo z foťáku je prostě nepopsatelnej. Uběhly 2-3 minutky … OMG! Horší fotka už vylízt nemohla! (smííích) Byla tak strašně moc přesvícená, že na ní nebylo téměř nic vidět. Jen moje obrysy a jinak bílo, bílo a bílo! Tak hlavně, že žádná jiná fotka už nikdy první nebude :D. Jsi fakt šikovná Sylvo! Jinak všechny ostatní fotky už pak vyšly krásně, já prostě nevím co se stalo. Asi to sluníčko a sníh udělalo svý. Takže od tý chvíle jsem pak vše fotila na nastavení „domeček“ a už se mi nic podobného nestalo.
       Lidi, prostě a jednoduše, Instax mini je skvělá hračka pro fotografy i nefotografy a pro všechny, kdo si chtějí zachytit hezký okamžiky.

PS: Určitě je začarovaný, protože mě okouzlil od hlavy až k patě ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat