11. října 2015

Fail v Instanbulu


Istanbul. Město plné, pro nás jiné, kultury, bouřlivého nočního života, kapsářů, pouličních prodejců a nejlepších kebabů. Takové zážitky se mi vybaví při vzpomínce na hranici mezi Evropou a Asií. Také se mi vybaví fotící fail. Nevím jestli to bylo únavou (prostě osm měst za dva týdny je celkem dost) nebo jen spěchem abychom všechno stihli, ale přestože hledám jak můžu, tolik fotek, co jsem chtěla vyfotit jsem si nedovezla. Přesto něco málo je. :)

První fail přišel když mi na Grand Bazaru vyjeli hned 2 fotky po sobě totálně černé. Zachytit všechny světla, kontrasty a barvy je asi pro Instax 25 moc. Přeci jen jsem něco nastavila a jedna fotka je alespoň trošku vidět. Na Bazaru se dá pořídit naprosto všechno a pro některé jedince (čtěte prsaté blondýny) se slevy pohybují okolo 90%. Inu kdo umí, ten umí. 


Grand Bazar

Naše úlovky z tržiště

Musíte ochutnat místní kulturu! To znamená jíst v pouličních stáncích, které jsou nejen levné, špinavé a nedůvěryhodné, ale hlavně naprosto výborné! K tomu nesmí chybět i pravá turecká káva. Většinou si koupíte jednu a oni vám donáší pořád dál a dál.. Kdo není kafíčkář stejně jako já, objednejte přeslazený (to já ráda) rozpustný čaj. Pokud si nechcete připadat jako totální turista, k tomu všemu postačí vodní dýmka. 




Zakončili jsme den plavbou na lodi se zapadajícím sluncem, přáteli ze Singapuru, pivem v ruce a večeří u zálivu. 


Poslední den, poslední hodina, poslední fotka na filmu, poslední šance. Nastavení modelky (mě, haha), čekání na méně lidí a připravení foťák. Přítel bohužel zavadil o spoušť dřív a z fotky se stal náš zatím největší fail. Já smutná, že nemám fotku s mešitou, přítel nadšenej, že máme vyfocenej chodník. I taková dny jsou. 



Už jste zažili fotící fail? Došel Vám film, zapomněli jste foťák, kartu nebo jen dobít baterii? To se asi stává každému co. Fotky nejsou všechno, hlavní je si přivést zážitky. Jaký zážitek ve Vás vyvolá vzpomínka na tohle léto? Podělte se v komentářích nebo nám rovnou pošlete fotku s označením #instantnikluci a #hubitours. Já se na Vás budu těšit ze Singapuru. Více z Istanbulu právě zde. Vaše Terka z Hubitours

2 komentáře:

  1. Souhlasim s tebou. Jde o zazitky. Me se totiz stava furt, ze kdyz chci fotit mobilem, je vybity, tablet foti tmave a fotak nefunguje v danou chvili. Muzu umackat spoust a nic. :D Vzdala jsem to a poridila si bezdratovou nabijecku na mobil.. :D miluju svuj mobil :D

    OdpovědětVymazat