15. března 2015

FujiFilm Instax Wide 210

Instax nabízí dvojnásobně větší fotografie než známe u klasických ,,MINI" Instaxů. Jak již je známo, fotky máme ihned v ruce a do několika sekund vidíme výsledek. Wide se liší jak svojí  velikostí, tak především formátem fotografií (86 x 104 mm)...

Jak je na první pohled vidět, Wide je celkem velký, ale skvěle padne do ruky díky bočnímu tvarování rukojeti, jako je tomu například u větších kompaktních fotoaparátů nebo zrcadlovek. Bok jedné strany vyplňuje nastavovací panel s funkcemi (jas, ostření a blesk) a menší LCD displej, na kterém je vidět dané nastavení a počet snímků v kazetě. Fotoaparát je napájen čtyřmi běžně dostupnými tužkovými bateriemi (typ AA). Životnost baterií je dle mého názoru dostačující, ale velmi závislá na používání blesku. Wide jsem do rukou dostal již s bateriemi, nafotil jsem s ním více než 60 fotek a i tak je stále provozuschopný. Fotoaparát je osazen slušnou optikou Fujinon, se kterou je schopen ostřit od 0,9 m a s použitím čočky Close-up dokonce cca od 40 do 50 cm. V balení s Instaxem Wide 210 najdete také popruh, 4 kusy AA baterií, čočku Close-up se zrcátkem a návod. I přes jeho rozměry, které nejsou zrovna malé (95 x 178 x 117 mm), jsou používání i přeprava pohodlné.




Výhody:
  • Odlišný formát fotografií
  • Čočka Close-up se zrcátkem
  • Automatický blesk
Nevýhody:
  • Chybí stativový závit
  • Krátký a uzký popruh


 Funkce
  • Nastavení jasu - D (dark), N (normal), L (light)
  • nastavení vzdálenosti - ostření blízko (0,9 m - 3 m), ostření nekonečno (3 m - nekonečno)
  • automatický blesk - dosah blesku 0,9 m - 3 m



Závěrečné hodnocení

Miky: Jako už tradičně dobře zpracovaný fotoaparát od firmy Fujifilm, se kterým se focení stává opravdovou zábavou. Wide jsem měl sebou na dovolené jako primární fotoaparát a jiný už asi ani nechci. Do pár sekund jsem viděl výsledek a věděl jsem na čem jsem. Bylo s ním lehké zacházet a focení zvládne i malé dítě. Velikost fotek je dostačující a výdrž baterií mě více než překvapila. Pokud hledáte levnější aleternativu k Polaroidu, Instax Wide 210 je tou správnou volbou. Každý si ho musí zamilovat!

Tomi: Wide mi padl do oka hned po vyfocení prvního snímku! Lehké nastavení, velikost fotek a celkový vzhled - tyto vlastnosti mi naprosto vyhovují, proto mě zatím tento Instax baví nejvíce. Čekáme na novinky, které mohou Widu konkurovat. Moc se  těším na porovnání. Věřím, že Vás očaruje stejně jako mě.






Děkujeme HOMOBOT.cz


4 komentáře:

  1. Super recenze! Jestli se mužu zeptat: Kolik stojí ty papírky na tisknutí těch fotek? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj balení obsahuje buď jednu nebo dvě kazety ( 1 kazeta = 10 fotek ) a ceny začínají na cca 290Kč

      Vymazat
  2. Já si myslím,že se vyplatí dát ty korunky za fotky. Přeci jen si člověk rozmyslím předtím než bude fotit, co chce opravdu zachytit a uchovat ve vzpomínkách :)) Já si ho jdu tento týden koupit a už se nemohu dočkat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super že jsou lidi jako ty. Těšíme se až se nám pochlubíš s tím co kde na fotíš.

      Vymazat