6. září 2015

Polaroid & Tattoo

Jak už Vám napovídá název článku, dnes uvidíte, co se stane, když se spojí Polaroid & Tattoo. S modelkou Nikolou se známe už celkem dlouho, a tak nebyl problém se dohodnout na focení. Po pár schůzkách jsme měli jasno, jak by celé focení mělo vypadat a jaký bude výsledek. Společně jsme se inspirovali fotkami na internetu (přávážně na instagramu), takže fotky, které vznikly, jsou naším společným počinem.



Na focení jsem si zvolil velmi exluzivní Polaroid SLR 680, měl jsem k němu půjčený i kabel na samospoušt', což mi u některých snímků dost pomohlo. Tento model Polaroidu má sonarové ostření, které jde přepnout na manualní - naštěstí! Díky němu se dalo přesně vybrat místo, kde bude fotka zaostřená. Na focení jsme použili černobílý materiál od firmy Impossible s černým a bílým rámečkem, aby byly fotky dramatičtější. A taky proto, že většina tetování, které Nikola má, není barevná.




Focení probíhalo u Nikoli v bytě, který má okna na východ, okolo šesté hodiny odpoledne (ten den slunce zapadlo v  osm hodin). Protilehlá budova je naštěstí dost světlá, takže zásobovala byt dostatkem světla a tím pádem jsme scénu nemuseli nijak zásadně dosvětlovat. S kontrastem a stíny na fotografii se musí počítat jestě před stisknutím spouště. Chce trochu cviku, aby člověk zjistil, co je pro danou chvíli to pravé, i nepatrný pohyb kolečkem kontrastu je znát. Buď fotku moc přesvětlíte, nebo naopak ztmavíte. 











Touto cestou bych chtěl poděkovat modelce Nikole Pultarové za to, že se se mnou nebála nafotit pár snímků, za to, že propůjčila svůj byt jakožto ateliér a za to, že odvedla super profesionální práci. DĚKUJU.



Děkujeme HOMOBOT.cz


2 komentáře: