3. ledna 2016

Fujifilm - Instax MINI 70


Když se objeví na trhu nějaká novinka, je to vždycky poprask. A co teprve když tou novinkou je nový Fujifilm Instax MINI 70! Dle vyjádření Fujifilmu je nástupcem MINI 50 a MINI 25 a moc jsme si ji oblíbili. Pojďme si teď říct něco o tom, co MINI 70 přinesla.






Nejprve se koukneme na design nové MINI 70, který je velmi moderní. Na první pohled Vás zaujme velký objektiv (je na něm i malé zrcátko), který zabírá 3/4 přední strany. Na zadní straně nalezneme LCD displej, který zobrazuje nastavení a zbývající počet snímků. Dále jsou zde čtyři tlačítka (selfie, časovač, mode a power). Pod hledáčkem je místo pro vložení dvou baterií CR2, které celý foťák napájí. Na bocích jsou umístěna očka na poutko. Na levé straně nalezneme ještě tlačítko sloužící k otevírání dvířek pro umístění kazety s filmkem. Spodní strana nám nabízí standardní stativový závit a z horní strany už tradičně vyjíždí fotky. MINI 70 se prodává ve třech barevných variantách: Canary Yellow (žlutá), Island Blue (modrá) a Moon White (bílá). Všechny tyto barvy jsou lehce perlescentní a díky tomu získal foťák moderní trendy vzhled.


Ke spuštění Instax MINI 70 slouží tlačítko POWER (vedle hledáčku na zadní straně). Po jeho stisknutí vyjede za pomoci elektrického morku objektiv. K nastavení snímku pro danou situaci použijeme tlačítko MODE, které nabízí následující funkce: macro, krajina, blesk (stálé zapnutí) a 
Hi-key. Ke každé z těchto funkcí můžeme přidat ještě samospoušť.


Nakonec si řekneme něco o novince, kterou nastavení MINI 70 přineslo, a to SELFIE tlačítko. Díky jeho nastavení máte jistotu, že snímek bude vždy dobře ostrý a blesk Vás zbytečně neosvítí. Co nám však na MINI 70 trochu chybí, je trvalé vypnutí blesku.


Celé balení je vážně povedené. Naleznete v něm kromě fotoaparátu také dvě baterie CR2, poutko, dva kroužky pro snazší uchycení poutka a návod k obsluze. Foťák by měl zvládnout až 400 snímků na jedny baterie.


Naše hodnocení

Miky: Když jsem se dozvěděl, že přijde nový Instax, začal jsme se na něj hrozně těšit. První setkání bylo osudové! Žlutá barva nepatří mezi mé oblíbené, ale MINI 70 vážně moc sluší, dle mého názoru je nejhezčí ze všech třech. Podle mě je to nelepší MINI, co na českém trhu můžeme najít, nejen proto, že je opravdu mini, ale hlavně kvůli fotkám. Fotky z něj mi přijdou více ostré, více barevné a celkově lepší. Za mě je to NO.1 pro tento rok.   


Tomi: Měl jsem možnost odfotit s MINI 70 zhruba dvacet fotek, foťák jsem vystavil trochu náročnějším podmínkám počasí. Vždy, když je zima, nevím úplně přesně, jak se foťák zachová. Se 70kou jsem se však po dvou fotkách uklidnil, foťák po celou dobu podával 100% výkon. Selfie mód je velká paráda, kterou 70ku vyšvihlo úplně do jiné dimenze. Nad tímto Instaxem se vývojáři opravdu zamysleli. Tleskám skvěle odvedené práci. 










Děkujeme HOMOBOT.cz


2 komentáře:

  1. Skvělá recenze, už mám tento model také doma, jen mám problém s ostrostí fotek. Instax mám prvně, tak přesně nevím, jak docílit hezkých ostrých fotek...nějaká rada prosím?

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, co se týče ostření je to automatický proces. Chce dát pozor při focení, aby foťák byl v klidu, když se fotí.

    OdpovědětVymazat