19. července 2015

Filmy do Instax fotoaparátů

Jaké filmy kupovat do svých Instaxů? Jaký je rozdíl mezi filmem do Instaxů mini nebo Instax Wide? Koukni se, jaké typy můžeš do svých Instaxů od FujiFilmu dát...



Pro představu velikosti Instantních fotoaparátů. Nikon Df manuální zrdcadlovka, vpravo Instax Wide 210 a v popředí Instax mini 8 od FujiFilm.

Instax Mini 8 - Instax Wide 210


Instax Mini Rainbow doporučujeme! Zajímavá barevná variace deseti snímků. Kvalita obrazu výborná a celkový dojem opravdu kouzelný.


Instax Mini Rainbow, který jsme zakoupili na eshopu www.histogram.cz. Jedni z mála prodejců, kteří tento barevný mini film do Instaxů prodávají. Pro Českou republiku je tento typ filmu spíše nedostupný. Velikost fotografie odpovídá velikosti kreditní karty.

Instax mini Rainbow podporuje řadu MINI od Instaxu např: Instax Mini 7s, Instax Mini 25, Instax Mini 8, Instax Mini 90, Instax Hello Kitty....

Při nakupování Filmů do Instaxů je potřeba rozlišovat zda-li mám INSTAX MINI nebo INSTAX WIDE

Pro Instax MINI slouží pouze Instax Mini Film

Pro Instax WIDE slouží pouze Instax Wide Film


Instax WIDE film - pouze pro fotoaparáty Instax Wide 210 nebo Instax Wide 300. Tento typ fotografie je velký jako dvě kreditní karty vedle sebe, takže dvakrát větší fotka než MINI.


Tento typ fotografie je velký jako kreditní karta. 

Vhodný pro Instax MINI - 7s,25,8,90 a Hello Kitty






Po vyjmutí z krabičky je film ještě chráněn. Stačí pouze roztrhnout a vyjmout z obalu.

Rozdíl velikostí - vlevo - FILM Instax Wide, vpravo - Film Instax Mini



Použitím filmu Instax Wide v kazetě, která se jednoduše založí do fotoaparátu, získáte 10 vynikajících okamžitých fotografií, které se vyznačují ostrou a jasnou reprodukcí a teplými barvami. Nová stabilní emulze umožňuje fotografování při teplotách od 5 do 40°C.

Rozměry filmu: 108 (Š) x 86 (V) mm
Rozměry obrazu: 99 (Š) x 62 (V) mm
Počet fotografií: 10ks v balení

“ instax mini ” film je určený pro všechny fotoaparáty Instax mini a je balený v kazetě, která se vkládá do fotoaparátu. Nabízí okamžitou fotografii, kterou můžete vložit do kabelky, peněženky nebo minirámečku. Film Instax zaručuje ostrou a jasnou reprodukci. Nová stabilní emulze umožňuje fotografování při teplotách od 5 do 40°C.

Rozměry filmu: 54 (Š) x 86 (V) mm
Rozměry obrazu: 46 (Š) x 62 (V) mm
Počet fotografií: 10ks v balení


Kreditní karta pro porovnání velikosti filmu Instax MINI

Dvě kreditní karty vedle sebe pro porovnání filmu Instax WIDE




Po vyjmutí z obalu vypadá krabička filmu takto. S krabičkou se už nic nedělá, pouze zasuneme krabičku filmů do fotoaparátu žlutým proužkem k žlutému.





Instax WIDE a Instax Mini v dokladovce...

S Instaxem je vždy zábava!

Instax Mini Rainbow - Duhový Film, který na sebe barevně navazuje....


Šířka fotky z Instax Mini







FujiFilm nabízí ve své nabídce po celém světě nespočet barevných variant filmů, které bohužel nepřichází do České republiky. Na oficiálních stránkách FujiFilm naleznete spoustu zajímavých filmů, které lze do Instaxů použít. Pokud máte zkušenosti s obchodováním např. na Ebay, je možné objednat i přes tyto zahraniční obchody. Z naší strany ale toto nakupování nedoporučujeme.

Slow Motion jak vyjíždí z Instax Wide 300 fotka 

Instantní fotografie z Instaxu se plně zbarví do dvou minut po vyjetí z fotoaparátu. S fotografií není potřeba mávat, jak je zvykem. Fotka se nejlépe a nejrychleji zbarví v temném a teplém prostředí, tzn. pokud si ji strčíte do kapsy a počkáte, brzy uvidíte výsledek a ani vás nebudou z mávání bolet ruce. Čím větší teplo bude fotografie mít při zobrazování, tím rychleji bude fotka zbarvená.

Po stisknutí spoušti na Instaxu, se ve fotoaparátu otevře závěrka která nasvítí fotopapír a díky chemii vyvolá. Chemie se na fotografii dostane pomocí dvou válců tím, že mezi nimi vyjede ven a chemie se roznese všude po ploše fotografie. Zbytek už je jen chemická rekce.


Děkujeme HOMOBOT.cz


2 komentáře:

  1. Moc hezký článek. Plánuju koupi instaxu, ale moc jsem nevěděla, jak je to s těmi filmy. Teď už mám jasno:)

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní, článek mi pomohl. Děkuji.

    OdpovědětVymazat